-
Vi søker direktør til Nav Vest-Viken som motiveres av samfunnsoppdraget og som jobber tillitsbasert
Nav Vest- Viken Grønland 55, 3045 Drammen, Hybridkontor
-
Kjempevekst for lokalmat i dagligvarebutikkene
Salget av lokalmat og -drikke i norske dagligvarebutikker har økt med hele 11,2 prosent fra i fjor, og det er slett ikke bare prisveksten som kan ta æren for dét.
-
Tidsklemma og utstyrspress hindrer oss i å komme oss ut i naturen
Tid, penger og manglende kunnskap gjør det vanskelig for folk å komme seg mer ut i naturen, viser ferske tall fra SSB. – Friluftsliv trenger hverken å være dyrt, tidskrevende eller vanskelig, mener Norsk Friluftsliv.
-
Grønn fredag istedenfor for «Black Friday»?
29. november er det 17 Grønn fredag-arrangementer fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord. – Vi er lei av tvilsomme salg og utstyrsjag, sier DNT ung.
-
Efta-domstolen har talt: De norske reglene for innleie er ikke i strid med EØS-avtalen
I en kjennelsen fra Efta-domstolen nå i ettermiddag, slås det fast at de norske reglene om innleie av arbeidskraft fra bemanningsbyråer ikke står i direkte strid med EØS-avtalen. Det er opp til norske domstoler å avgjøre uenighetene mellom staten og bemanningsbransjen, heter det i kjennelsen.
-
Grønt løft for Amundsen Bryggeri
– Det er jo ganske kult å tenke på at produktene våre brygges på solstrøm, sier daglig leder Geoffrey Jansen van Vuuren i Amundsen Bryggeri.
-
Magne Lerø: Fenomenene Trump og Listhaug
Når Donald Trump vinner presidentvalget i USA og Sylvi Listhaug seiler opp som statsministerkandidat, er det et utrykk både for frustrasjon og demokrati. Om velgerne får det de ønsker seg, er høyst tvilsomt.
-
Studenter som har jobbet ved siden av studiene lykkes oftere på arbeidsmarkedet
Det viser en ny analyse fra Lånekassen og Nav.
-
Jon Fosse, Astrid Hoem og Tonje Brenna kjemper om prisen «Årets tale i Norge»
En nobelprisvinner, en statsråd og en tidligere AUF-leder er med i finalen i kåringen av Årets tale i Norge.
-
Streiket seg til å beholde tariffavtalene med staten
Unio og Akademikerne får beholde sine tariffavtaler med staten i denne omgang, har Rikslønnsnemnda bestemt. LO Stat blir tvunget over på avtalen til YS.
ANNONSØRINNHOLD
Bli faglig oppdatert og utvid ditt reiselivsnettverk på Norsk Opplevelseskonferanse!
Norsk Opplevelseskonferanse 2024 finner sted i Bodø som er europeisk kulturhovedstad i år. Det er 17. gang konferansen arrangeres, og vi satser på at det blir en minst like fantastisk konferanse som tidligere.
Reiselysten fortsetter å øke på verdensbasis, samtidig som norsk reiseliv har kraft og mulighet til å krysse nye landegrenser og gjøre Norge mer synlig ute i verden. Økt reiselivseksport kan gi høyere lokal verdiskaping og hjelpe reiselivet med å bane vei for bedre lokalsamfunn og et mer lønnsomt næringsliv. Det kan imidlertid også sette bærekraftevnen vår under ytterligere press.
Derfor må utviklingen styres, og vi som aktører må være med å ta ansvar og tenke nytt på flere fronter. Reiselivets slagkraft er derfor tittelen på årets konferanse.
Program og hovedtemaer
De tre hovedtemaene for årets konferanse er:
Eksport og internasjonalisering
Reiseliv er nå utpekt til en av Norges offisielle eksportnæringer. Det gir nye muligheter og stiller også nye krav til oss som næring. Hva er egentlig eksportmodenhet? Hvordan ser markedet på oss? Hvordan rigger vi oss for internasjonal suksess samtidig som vi når bærekraftmålene våre? Og hvordan bruker vi vår nasjonale kulturarv bedre i møte med internasjonale gjester? Dette er noen blant flere viktige spørsmål vi vil utforske på konferansen i år.
Regenerative opplevelser.
Det er gått noen år siden reiselivet beveget seg fra tjenesteøkonomi til opplevelsesøkonomi. I dag er det opplagt at opplevelser skaper «reason to og» og kan være motorer i reiselivsutviklingen både for reisemål og for enkeltbedrifter. Men utvikler opplevelser seg videre? Det regenerative perspektivet er på full fart inn i markedet og kan snu opp ned på mye. Derfor har vi satt dette spennende temaet på dagsorden. Hva er regenerative opplevelser? Hva er forskjellen på bærekraft og det regenerative? Hvordan kan vi utvikle morgendagens opplevelser som markedet vil ha, som gir lønnsomhet og verdiskaping og som samtidig bidrar til å bevare lokal natur og kultur?
Et intelligent og inkluderende reiseliv
Kunstig intelligens er ikke bare et artig program på nett som svarer deg på alskens rart. Det er noe som integreres i all verdens varer, tjenester og systemer i stadig større grad og som kan definere store deler av livet vårt på sikt. Hva vil denne utviklingen gjøre med reiselivet og hver enkel virksomhet? Hvordan henger digitalisering og inkludering sammen? Og hvordan kan begge deler gjøre virksomheten din mer lønnsom?
Det grå gullet, dvs gjester som er over sin første ungdom, har alltid vært en interessant målgruppe i reiselivet. I tiåra som kommer blir det mange flere av dem. Hvordan tilpasser vi opplevelsene våre for å treffe de tilårskomne gjestene bedre? Og hvordan jobber vi med inkluderende reiseliv generelt?
Les mer om programmet.
Nettverksbygging under konferansen 28.- 30. oktober i Bodø
Norsk Opplevelseskonferanse er kjent for å levere inspirasjon og relevant faglig påfyll pakket inn i gode opplevelser og spennende formater. Selve stjernestøvet oppstår imidlertid gjennom den gode nettverksbyggingen og det sosiale samværet du selv må bidra til.
På mandag kveld blir det Get-together-party på Brim Explorer og på onsdag kveld er det klart for nettverks-nachspiel på Wood Hotel Bodø. På hoveddagen for konferansen tirsdag 29. oktober blir det Opplevelsesmiddag på hemmelig sted i Bodø sentrum. Dette vil du ikke gå glipp av!
Så få med deg kolleger, venner, kjente og ukjente, gjør deg klar og meld deg på høstens begivenhet!
Påmelding
Bodø som Europeisk kulturhovedstad 2024 fører til stort trykk på byens hoteller. Meld deg på nå for å sikre deg hotellrom på Quality Hotel Ramsalt til konferansepris.
Vi gleder oss til å se dere i Bodø!