-
Årsstudium i reiselivsledelse for studenter i hele landet
Reisebransjen i Norge opplever et sterkt og økende behov for flere medarbeidere med reisefagkompetanse. Derfor åpner Fagskolen Viken, for andre år på rad, et fleksibelt gratis årsstudium i reiselivsledelse.
-
Den nye «Hunger Games»-boken solgte over 1,5 millioner verden over første uken
Den nyeste romanen i «The Hunger Games»-serien solgte mer enn 1,5 millioner den første uken etter slippet. Det er mer enn noen av de tidligere bøkene.
-
Hvordan nå målet om 10 prosent økologisk jordbruksareal innen 2032?
Spørsmålet ble stilt av Landbruksdirektoratet. Det er høyst betimelig, og det er et spørsmål mange bør stille seg like før målet vedtas politisk av Stortinget, og før årets jordbruksforhandlinger tar til, mener økofolk og de som kunne tenke seg å bli det.
-
Urkraft - slik henter du mental styrke i naturen
Mentaltrener Erik Bertrand Larssen har skrevet en guide om hvordan gjenopprette balansen mellom det moderne livets krav og våre dypeste instinkter. Alt fra hvordan finne veien i krevende terreng til å skape varme i kalde netter.
-
Harald Eia, Cecilie Langum Becker og Torgrim Eggen hedret med pris
De er årets vinnere av Riksmålsforbundets mediepriser, som hedrer språkbruk i særklasse
-
Stalkersuksessen «Baby Reindeer» er nominert til britisk TV-pris
Den omdiskuterte serien høstet flest nominasjoner når TV Bafta-prisene ble delt ut.
-
I fjor hadde kvinnelige regissører større budsjetter enn sine mannlige kolleger
Gjennomsnittet lå på 45 millioner kroner per film, mot 35 millioner kroner for filmer med mannlig regissør.
-
Umami Arena nådde målet – over 20.000 besøkende
Arrangørene melder at Umami Arena 2025 ble en stor suksess, med tett på 21.000 besøkende gjennom tre begivenhetsrike dager, med flotte utstillere, seminarer, konferanser og en rekke faglige konkurranser.
-
Barne- og ungdomsbibliotekar
Er du Stad bibliotek sin nye barne- og ungdomsbibliotekar?
-
Hurtigruten setter lokalfanget stillehavslaks på menyen
Til tross for navnet: Stillehavslaksen er en kortreist delikatesse med gunstig næringsinnhold. Ved å tilby fisken er Hurtigruten med på å redusere miljøbelastningen den fremmede arten fører med seg.
ANNONSØRINNHOLD

Bli faglig oppdatert og utvid ditt reiselivsnettverk på Norsk Opplevelseskonferanse!
Norsk Opplevelseskonferanse 2024 finner sted i Bodø som er europeisk kulturhovedstad i år. Det er 17. gang konferansen arrangeres, og vi satser på at det blir en minst like fantastisk konferanse som tidligere.

Reiselysten fortsetter å øke på verdensbasis, samtidig som norsk reiseliv har kraft og mulighet til å krysse nye landegrenser og gjøre Norge mer synlig ute i verden. Økt reiselivseksport kan gi høyere lokal verdiskaping og hjelpe reiselivet med å bane vei for bedre lokalsamfunn og et mer lønnsomt næringsliv. Det kan imidlertid også sette bærekraftevnen vår under ytterligere press.
Derfor må utviklingen styres, og vi som aktører må være med å ta ansvar og tenke nytt på flere fronter. Reiselivets slagkraft er derfor tittelen på årets konferanse.
Program og hovedtemaer
De tre hovedtemaene for årets konferanse er:
Eksport og internasjonalisering
Reiseliv er nå utpekt til en av Norges offisielle eksportnæringer. Det gir nye muligheter og stiller også nye krav til oss som næring. Hva er egentlig eksportmodenhet? Hvordan ser markedet på oss? Hvordan rigger vi oss for internasjonal suksess samtidig som vi når bærekraftmålene våre? Og hvordan bruker vi vår nasjonale kulturarv bedre i møte med internasjonale gjester? Dette er noen blant flere viktige spørsmål vi vil utforske på konferansen i år.
Regenerative opplevelser.
Det er gått noen år siden reiselivet beveget seg fra tjenesteøkonomi til opplevelsesøkonomi. I dag er det opplagt at opplevelser skaper «reason to og» og kan være motorer i reiselivsutviklingen både for reisemål og for enkeltbedrifter. Men utvikler opplevelser seg videre? Det regenerative perspektivet er på full fart inn i markedet og kan snu opp ned på mye. Derfor har vi satt dette spennende temaet på dagsorden. Hva er regenerative opplevelser? Hva er forskjellen på bærekraft og det regenerative? Hvordan kan vi utvikle morgendagens opplevelser som markedet vil ha, som gir lønnsomhet og verdiskaping og som samtidig bidrar til å bevare lokal natur og kultur?
Et intelligent og inkluderende reiseliv
Kunstig intelligens er ikke bare et artig program på nett som svarer deg på alskens rart. Det er noe som integreres i all verdens varer, tjenester og systemer i stadig større grad og som kan definere store deler av livet vårt på sikt. Hva vil denne utviklingen gjøre med reiselivet og hver enkel virksomhet? Hvordan henger digitalisering og inkludering sammen? Og hvordan kan begge deler gjøre virksomheten din mer lønnsom?
Det grå gullet, dvs gjester som er over sin første ungdom, har alltid vært en interessant målgruppe i reiselivet. I tiåra som kommer blir det mange flere av dem. Hvordan tilpasser vi opplevelsene våre for å treffe de tilårskomne gjestene bedre? Og hvordan jobber vi med inkluderende reiseliv generelt?
Les mer om programmet.

Nettverksbygging under konferansen 28.- 30. oktober i Bodø
Norsk Opplevelseskonferanse er kjent for å levere inspirasjon og relevant faglig påfyll pakket inn i gode opplevelser og spennende formater. Selve stjernestøvet oppstår imidlertid gjennom den gode nettverksbyggingen og det sosiale samværet du selv må bidra til.
På mandag kveld blir det Get-together-party på Brim Explorer og på onsdag kveld er det klart for nettverks-nachspiel på Wood Hotel Bodø. På hoveddagen for konferansen tirsdag 29. oktober blir det Opplevelsesmiddag på hemmelig sted i Bodø sentrum. Dette vil du ikke gå glipp av!
Så få med deg kolleger, venner, kjente og ukjente, gjør deg klar og meld deg på høstens begivenhet!
Påmelding
Bodø som Europeisk kulturhovedstad 2024 fører til stort trykk på byens hoteller. Meld deg på nå for å sikre deg hotellrom på Quality Hotel Ramsalt til konferansepris.
Vi gleder oss til å se dere i Bodø!